Sendvičové PUR panely

V súčastnosti ide o jeden z najpopulárnejších stavebných materiálov na opláštenie hál vďaka jeho tepelnoizolačným a úžitkovým vlastnostiam. Sendvičové PUR panely majú z interiérovej aj exteriérovej strany žiarovo zinkovaný plech, ktorý je vo väčšine prípadov lakovaný polysterovým lakom v hrúbke 25µm. V prípade požiadavky zákazníka môže byť použitá hrubšia vrstva laku. Ako izolačné jadro môže byť použitá polyuretánová PUR pena, ohňovzdorná PIR pena alebo, v prípade vyšších protipožiarných požiadaviek, minerálna vata. Výhoda jadra z PUR peny a PIR peny spočíva hlavne v jej kvalitatívne veľmi dobrých tepelnoizolačných vlastnostiach (lambda 0,022 - 0,019) a preto sa používajú na opláštenie garáží, skladov, výrobných hál, prefabrikovaných modulov (kontajnery) a v neposlednom rade na izoláciu mraziarenských boxov. Taktiež ich môžete použiť ako stropné podhľady, vnútorné deliace priečky, resp. na rýchle obstavanie technologických zariadení. V prípade, že sa vyššie požiadavky kladú na požiarnu odolnosť je treba použiť panely s jadrom z minerálnej vlny. Použitím sendvičových panelov pri výstavbe sa vyhnete mokrým procesom, stavba postupuje rýchlejšie a sú skrátené technologické prestávky na minimum, nakoľko nie je potrebné čakať na schnutie predchádzajúceho kroku. Montáž je možné vykonať aj v zimnom období.

Stenové sendvičové panely

Tento typu panelu je možné inštalovať vodorovne a taktiež zvislo. Pri vodorovnej montáži sa väčšinou používajú panely so štandardným (viditeľným) spojom, pri montáži zvislo sa používajú vo väčšine prípadov panely so skrytým spojom. Stenové chladiarenské panely majú špeciálny typ zámku, ktorý ešte viac bráni prestupu tepla/chladu. Stenové panely sú vyrábané so všetkými typmi jadier (PUR pena, PIR pena a minerálna vlna). Panely sa vyrábajú v hrúbkach od 30mm - 180mm, resp. panely na chladiarenské a mraziarenské účely až do hrúbky 200mm. Vďaka širokej palete farieb a rôznym typom pohľadovej profilácie by mali panely splniť aj náročné estetické požiadavky. Panely nie sú samonosné, čiže je potrebné ich montovať na nosnú konštrukciu. Nosná konštrukcia môže byť oceľová, drevená alebo železobetónová. Podľa typu konštrukcie je potrebné použiť správny typ kotviaceho materiálu.

sandvicove-pu-panely-detail

Strešné sendvičové panely

Sendvičové PUR panely určené na strechu sú taktiež vyrábané so všetkými typmi jadier podobne ako stenové panely. Strešné panely majú z exteriérovej strany trapéz s výškou 40mm, počet trapézov je rôzny od troch do päť trapézových vĺn čo zabezpečí širšie možnosti použitia so splnením statických požiadaviek na strešný plášť stavby. Hrúbka panelov môže byť od 30mm do 150mm. Panely je potrebné montovať na nosnú konštrukciu. Nosná konštrukcia môže byť oceľová, drevená alebo železobetónová. Podľa typu konštrukcie je potrebné použiť správny typ kotviaceho materiálu. Pri kotvení strešných panelov sa okrem skurtiek používaju aj širšie podložky (kaloty). Strešné panely môžu byť už z výroby dodané so zárezmi na ľavej alebo pravej strane podľa smeru montáže na streche, čo uľahčí ich inštaláciu.

sandvicove-pu-panely-uprava

Ako si vybrať sendvičové PUR panely

V prvom rade treba zvážiť požiadavky na požiarnu bezpečnosť, tepelnoizolačné vlastnosti a následne je treba brať do úvahy vlastnosti jednotlivých typov panelov čo sa týka zaťaženia a ich statiky. V neposlednom rade je dôležitá aj estetická stránka stavby. Široká paleta možností od typu jadra, cez hrúbky, farby a typy pohľadových profilácií by mala zabezpečiť, že požiadavky investora by mali byť naplnené.

Pozrite si našu ponuku sendvičových pur panelov: Kliknite tu »