Izolačné pir dosky

Izolačné PIR dosky sú veľmi dôležitým a významným prvkom v stavebníctve. Hlavné využitie tohto materiálu je tepelná izolácia, ktorá zabráni unikaniu tepla, čo výrazne znižuje náklady na vykurovanie. Sú taktiež skvelou voľbou ako prevencia proti požiarom. Izolačné PIR dosky sú navyše recyklovateľné a neobsahujú žiadne škodlivé látky, čím sú pre naše zdravie a životné prostredie skvelou voľbou.

Využitie

Vďaka svojim vlastnostiam je ich využitie naozaj veľmi široké. Izolačné PIR dosky sa používajú na zateplenie základov stavby, zateplenie podláh, vnútorných stien, stropov až po šiknú či rovnú strechu. Okrem toho tiež na zateplenie zimných záhrad, sáun a pod. Využívajú sa hlavne v prípadoch, kde aj pri menšej hrúbke je treba splniť tepelnoizolačné požiadavky.

Typy izolačných PIR dosiek

TermPIR AL sú izolačné dosky, ktoré sa skladajú z tepelne izolačného jadra z tuhej PIR peny. Dosky sú obojstranne chránené s viacvrstvovým polepom hliníkovej a papierovej fólie KRAFT. Je to univerzálny materiál, ktorý môžete použiť na takmer akomkoľvek mieste v budove. Hrúbka tohto materiálu sa pohybuje od 20 do 250 mm, objemová hmotnosť je 30kg/m3. Vyznačuje sa nízkou nasiakavosťou a má skvelú tvrdosť a odolnosť proti poškodeniu.

TermPIR WS sú izolačné dosky, ktorá sa taktiež skladajú z tepelne izolačného jadra z tuhej PIR peny. Tieto dosky sú chránené s viacvrstvovým parotesným polepom z minerálneho vliesu (WS). Môžete ich využiť pri izolácii terás, plochých striech, podkrovia a nosných stien. Svoje izolačné vlastnosti si dokáže udržať až 40 rokov, je ohňovzdorná a vďaka tomu že je úplne odolná voči vode, jej použitie je ideálne všade tam, kde je potrebná inštalácia lepidla.

TermPIR ETX sa skladá rovnako ako predchádzajúce materiály z tepelne izolačného jadra z tuhej PIR peny. Dosky sú chránené paropriepustným polepom zo sklenej tkaniny (ETX). Používa sa pri izolácii komerčných budov, ale aj priemyselných budovách. Hrúbka panelov sa vyrába v rozmeroch 50 - 250 mm. TermPIR ETX je vhodná na montáž za pomoci lepidla a je skvele odolná voči trhaniu. Používa sa na izoláciu obvodových stien a kontaktných fasád (systém ETICS).

Ako si správne vybrať izolačné PIR dosky

Pre správny výber a voľbu materiálu pre vašu stavbu, vždy odporúčame nechať to na odborníkov, prípadne kontaktovať predajcu, resp. firmu ktorá tento materiál ponúka. Každý typ má špecifické vlastnosti a naši špecialisti Vám radi poradia a pomôžu s výberom a tiež radi odpovedia na vaše otázky. Príďte sa pozrieť do našej predajne v Bardejove, kde nájdete izolačné PIR dosky a aj iný materiál, ktorý sa Vám pri stavbe, či rekonštrukcii bude určite hodiť.

Vyberte si z našej ponuky produktov: Kliknite tu »